Μονώσεις

Βάση του νέου Εθνικού Κτηριοδομικού Κανονισμού η μόνωση των νέων κατοικιών θεωρείται υποχρεωτική αλλά γνωρίζοντας τα οφέλη μιας καλά μονωμένης κατοικίας πλέον θεωρείται απαραίτητη η μόνωση και των παλαιών κατοικιών.

Κατά την διάρκεια του Χειμώνα

1. Μειώνονται οι απώλειες θερμότητας οπότε μειώνεται και η κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης ή ηλεκτρικού ρεύματος. Επειδή ο θερμός αέρας σαν πιο ελαφρύς ανεβαίνει προς τα πάνω οι περισσότερες απώλειες είναι κυρίως από την ταράτσα των σπιτιών. Η σωστή μόνωση της ταράτσας εξασφαλίζει άμεσα μεγάλη οικονομία στην κατανάλωση πετρελαίου ή ρεύματος.

2. Εξαφανίζονται μαυρίλες που δημιουργούνται συχνά σε τοίχους και στα ταβάνια των κατοικιών. Οι επιφάνειες που δεν είναι μονωμένες είναι κρύες κατά την διάρκεια του Χειμώνα. Όταν ανάβουμε λοιπόν την θέρμανση εσωτερικά, ο ζεστός αέρας υγροποιείται πάνω στις κρύες αυτές επιφάνειες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μύκητες με την μορφή μαύρων κηλίδων. Η σωστή θερμομόνωση εξωτερικά <<ντύνει>> αυτές τις επιφάνειες που σταματούν να κρυώνουν άρα σταματάει και εσωτερικά η υγροποίηση.

3. Μεγάλο οικονομικό κέρδος για τον καταναλωτή. Έχει υπολογισθεί ότι η κατανάλωση του πετρελαίου θέρμανσης και ηλεκτρικού ρεύματος από την σωστή θερμομόνωση των κατοικιών μειώνεται στο 60-70%


Κατά την διάρκεια του Καλοκαιριού

1. Ως γνωστών οι κλιματολογικές συνθήκες στην χώρα μας έχουν αλλάξει οπότε θεωρείται πλέον απαραίτητη η θερμομόνωση των κατοικιών αφού εξασφαλίζει σταθερή θερμοκρασία στο χώρο ανεξάρτητα από τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

2. Και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες τα οικονομικά οφέλη είναι μεγάλα αφού απαιτείται λιγότερη χρήση των κλιματιστικών μονάδων για νέα επιτύχουμε την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο.
Διεύθυνση: Αγ. Σοφίας 12, Ίλιον - Τηλ.: (+30) – 210-2620200 (5 γραμμές) - Email: info@monosis.eu